Trainingen

ZV Torpedo traint 5x per week. Dit gebeurt allemaal in zwembad “de Lieberg”, aan de Jan van der Heijdenstraat 170 in Hilversum.

De zwemvereniging beschikt over een enthousiast team vrijwillige trainers en trainsters. Er wordt van 2 keer per week tot wel 4 keer per week getraind door de zwemmers, afhankelijk van leeftijd, talent en ambitie.

Er wordt in verschillende groepen getraind. In het begin staat het aanleren van de 4 verschillende zwemslagen centraal: school-, rug-, vlinderslag en borstcrawl.

Naarmate de zwemmer vordert, ligt het accent op het verbeteren van de techniek en het zwemmen van afstanden.

Weten in welke groep je zit?

Groep 1: Beginners

In de beginners groep zal er vooral aandacht geschonken worden aan de basis beginselen van het wedstrijdzwemmen. Wedstriidzwemmen bouwt voort op het zwem-ABC. Een goede en snelle zwemtechniek is wezenlijk iets anders dan 'gewoon kunnen zwemmen'. De basis van zwemmen is een goede stroomlijning en stabiel drijven. Ook zal er - hoewel zwemmen een vrij individuele sport is - aandacht geschonken worden aan het groepsgevoel en teamspirit.

Zwemmers die bijna klaar zijn om door te gaan naar groep 2 kunnen dan gaan deelnemen aan wedstrijden.

Voor beginners zijn er 2 trainingen en wel op de woensdagmiddag en zaterdagochtend.

Groep 2: Medior

Vanaf groep 2 gaat het bijbrengen van de juiste zwemtechnieken een grote rol spelen. Nog steeds wordt dit spelenderwijs gedaan, omdat plezier in zwemmen voorop staat.

Van zwemmers in groep 2 wordt verwacht dat ze aan 1 extra training deelnemen, op de dinsdagmiddag of vrijdagmiddag.

Groepen 3-5: Gevorderd

Naarmate zwemmers groeien en sterker worden, kunnen ze op basis van hun vooruitgang  doorstromen naar hogere groepen. In die groepen zal het spelbegrip wegvallen en komt het accent te liggen op het verder verbeteren van de techniek en het zwemmen van afstanden. De hogere groepen trainen 3 tot 4 keer per week waarbij de dinsdag- en vrijdag trainingen het populairst zijn.