Brevetzwemmen 2021

Brevet zwemmen - 4 december

Beste allemaal

Op zaterdag 4 december 2021 zal het brevet zwemmen plaatsvinden. Het brevetzwemmen vindt plaats in plaats van de reguliere zaterdagochtend training en is voor alle zwemmers! Ivm de tijd beginnen we wel ietsje eerder dan normaal:

  • Inzwemmen:      07:15
  • Start:                  07:30
  • Eindtijd:              09:00

Inschrijven doe je door een email te sturen voor 2 december naar activiteitencommissie@zvtorpedo.nl met daarin de volgende gegevens:

  • De voor- en achternaam van de deelnemer(s)
  • Aan welk brevet je deelneemt (nieuwe zwemmers, zie hieronder)

Tijdens het brevet zwemmen zal er een mogelijkheid zijn om je schoen te zetten, ook zullen we het brevetzwemmen gebruiken om gezellig in de sinterklaassfeer te komen.

Nieuwe zwemmers

Heb je nog nooit een brevet gezwommen? Geen probleem, lees hieronder verder voor meer uitleg.

Brevetzwemmen kun je zien als een wedstrijd binnen de club om ervaring op te doen voor echte wedstrijden. Je zwemt in het wedstrijdbad, duikt van het startblok en je tijd wordt genoteerd.

In totaal zijn er 6 brevetten te halen. Deze haal je door bepaalde tijden op bepaalde afstanden te zwemmen. Per jaar zijn er 2 of 3 brevet momenten waar je aan kunt deelnemen.

We doen dit omdat het gezellig en leuk is en om de wat nieuwere zwemmers of zwemmers die het spannend vinden een kans te geven om te ‘wennen’ aan het idee van een wedstrijd. Graag hebben we iedere zwemmer erbij!

Wanneer je nog nooit aan het brevet zwemmen hebt meegedaan schrijf je dan in voor brevet 1 (dit houdt in dat je 25 meter zwemt van elke slag).

Vrijwilligers

We hebben een aantal vrijwilligers nodig om dit te begeleiden, waaronder klokkers. Er is hiervoor geen opleiding nodig, je hoeft geen Nederlands te kunnen spreken, je kunt gewoon met je eigen telefoon of stopwatch tijden registreren. Geef je op via activiteitencommissie@zvtorpedo.nl

Corona

Uiteraard weten we niet hoe de ontwikkelingen zullen zijn mbt corona en eventuele wettelijke maatregelen die nog gaan volgen. Mochten daar veranderingen in optreden, zullen we jullie zo spoedig mogelijk informeren. Het volgende is in ieder geval van kracht:

  • Heb je klachten, meld je af en blijf thuis
  • Alle zwemmers van 18 jaar of ouder moeten verplicht een coronapas laten zien
  • Er is (helaas) voor ouders geen mogelijkheid om te komen kijken (tenzij je je aanmeldt als vrijwilliger en bent ingedeeld!)
  • Mondkapje is verplicht (in de centrale hal van het zwembad).
  • Eventuele aanscherpingen worden nog voor zaterdag meegedeeld.

Tot zaterdag 4 december,

Met vriendelijke groet,

Lisa Frankhuisen
ZV Torpedo
activiteitencommissie@zvtorpedo.nl