Algemene Informatie

Waarom zwemmen?

Zwemmen is een gezonde, over het algemeen blessurevrije sport, waarbij alle spieren van het lichaam gebruikt worden, zonder dat van overbelasting sprake hoeft te zijn. Je kunt de sport tot op hoge leeftijd blijven beoefenen, zowel in wedstrijdverband als ter ontspanning. Regelmatig wordt er op doktersadvies gezwommen, vaak ter verbetering van conditie en bewegingscoördinatie, maar ook aan astmatische kinderen wordt vaak geadviseerd om zwemmen als sport te kiezen.

Zwemmen, plezier en prestatie

Bij Torpedo staat het plezier in zwemmen centraal. Vanuit plezier en motivatie kan men naar wens meer of minder fanatiek bezig zijn met prestaties in de wedstrijden. Veel zwemmers zijn steeds opnieuw bezig met het verbeteren van hun eigen tijden. Ook zijn er zwemmers die proberen limiettijden te zwemmen voor de (Nederlandse) kampioenschappen, waar regelmatig door zwemmers van Torpedo aan wordt deelgenomen. Omdat er ook in clubverband competitie wordt gezwommen is teamgeest heel belangrijk. Dit geldt ook voor de verschillende (soms meerdaagse) toernooien waaraan door de club wordt deelgenomen.

Open Water Zwemmen

Naast het zwemmen in het zwembad bestaat er een tak van de zwemsport die minder bekend is. Dit “open water zwemmen” vindt plaats in het zomerseizoen. Er wordt op allerlei leuke plekken in Nederland gezwommen in open water, zoals meertjes in recreatiegebieden, roeibanen, kanalen, het IJsselmeer en zelfs in zee. Er worden langere afstanden gezwommen dan in het zwembad. De kleintjes (minioren) beginnen met 250m en 500m in vrije slag en schoolslag, de senioren kunnen afstanden variërend van 1000m tot wel 10 kilometer zwemmen. Het is altijd een heel gezellig gebeuren en je bent een lekker dagje uit in de buitenlucht.

Gezelligheid en onderlinge band

Naast het zwemmen is er veel aandacht voor gezelligheid bij Torpedo. Er worden door het jaar heen verschillende leuke activiteiten georganiseerd, zoals natuurlijk het Sinterklaas en/of kerstfeest, nieuwjaarsontbijt, barbecue/fietstocht enz. Jaarlijks vindt een meerdaags trainingskamp plaats, waar zowel de jongere als oudere zwemmers aan mee kunnen doen. Andere (incidentele) activiteiten worden door zwemvereniging Torpedo aangekondigd via de website.

Contributie

De contributie bij  Torpedo bedraagt € 280,- per jaar (prijspeil 2014). Dit komt neer op € 23,33 euro per maand, exclusief de kosten voor de wedstrijden. Dit is ongeacht het aantal trainingen per week dat in overleg met de trainer wordt bepaald. De instromers beginnen met 2x trainen per week (woensdagmiddag en zaterdagochtend). 

Lidmaatschap beëindigen

Het lidmaatschap wordt automatisch met een jaar verlengd indien niet vóór 1 december van het lopende jaar, schriftelijk of per e-mail wordt opgezegd. Het contributiejaar loopt altijd van 1 januari t/m 31 december.

Voor verdere informatie

Wilt u nog meer informatie over ZV Torpedo, dan kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met een van de bestuursleden. Of u kunt een e-mail sturen voor al uw vragen naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.