Beginnerswedstrijden

In tegenstelling tot veel andere wedstrijdsporten, kom je bij wedstrijdzwemmen niet direct in actie in 'echte' wedstrijden. Dat heeft alles te maken met het feit dat zwemmen een technische sport is, waarvoor je eerst de 4 zwemslagen dient te beheersen, alvorens je kan deelnemen aan wedstrijden.

Maar om ook de beginnende zwemmers aan het concept van een 'echte' wedstrijd te laten wennen en hen de spanning een beetje te laten proeven, organiseren wij elk seizoen samen met een paar andere verenigingen zogenaamde 'beginnerswedstrijden'. Het lijkt niet alleen echt, het voelt ook echt en het ziet er echt als een wedstrijd uit. Sepciaal voor de jonge zwemmers die bijna toe zijn aan een wedstrijdlicentie van de KNZB. Gewoon om er alvast aan te wennen.

Tijdens deze wedstrijden vragen wij de ouders graag om een handje mee te helpen, met o.a. opbouwen van het bad. Maar ook bij het klokken van de tijden. Ook voor u om er alvast aan te wennen hoe het tijdens wedstrijden in het werk gaat. Want bij elke wedstrijd hebben wij vrijwilligers nodig. En hoe meer ouders helpen, hoe lichter de taken binnen ONZE vereniging zijn. Op die wijze maken we de plezierige zwemsport mogelijk voor onze kinderen!