Wedstrijduitleg

Kring Speedo Finale

Aan de hand van de resultaten op de Speedo-wedstrijden (voorrondes) worden de 18 snelste zwemmers/sters uit de Kring in de leeftijdsgroepen minioren 3, 4, 5 en jongens minioren 6 uitgenodigd voor deelname aan de Kring Speedo Finale. Deelnemers kunnen alleen via de voorrondes van de Speedo-wedstrijden geplaatst worden voor de Kring Speedo Finale.

De beste drie deelnemers per slag en per leeftijdsgroep ontvangen een medaille.

De Junioren doen niet mee aan de Kring Speedo Finale.

Kring Speedo Club Meet

De Kring Speedo Club Meet is een teamwedstrijd voor de minioren 3, 4, 5 en jongens minioren 6. Zo leren jonge zwemmers wat het is om voor de club en de ploeggenoten te zwemmen. Een spandoek, een yell, een club-outfit……horen allemaal bij deze wedstrijd. De drie snelste teams ontvangen een verenigingsprijs.


KNZB Zwemcompetitie

De doelstelling is dat alle zwemverenigingen zich als team kunnen meten met andere verenigingen van min of meer gelijke sterkte. De KNZB Zwemcompetitie is opgedeeld in drie landelijke niveaus ( A, B, en C ) en drie districtniveaus (1e klasse, 2e klasse, 3e klasse). De landelijke competitie bestaat uit vier ronden en de districtcompetitie uit vijf ronden.

De puntentelling is gebaseerd op de tijd (in seconden) van de twee snelste zwemmers en van de snelste estafetteploeg. Alle nummers, behalve de nummers voor minoren 4 en jonger, doen mee aan de puntentelling.

Torpedo zwemt dit seizoen in de districtcompetitie (1e klasse) samen met de volgende verenigingen: Triton uit Weesp, ZPCH uit Hoofddorp, De Futen uit Amstelveen, AZVD uit Assendelft en De Amstel uit Uithoorn. We vormen een poule van 6 verenigingen en zwemmen elke competitiebijeenkomst met 3 verschillende verenigingen..

 

Onze doelstellingen dit seizoen zijn:

Met het verjongde team een goede positie in de districtcompetitie behalen.

 

Het is daarom belangrijk dat zo min mogelijk zwemmers en zwemsters zich afmelden voor een competitiewedstrijd.

Noteer de competitiewedstrijden alvast met grote letters in jullie agenda:

5 oktober, 16 november 2008, 18 januari, 15 maart en 5 april 2009 !!!!!!!!!!!!!!

 

Geef het ook door aan je familie zodat zij ook weten dat je dit seizoen op die 5 zondagen verplichtingen hebt.

 


Limietwedstrijden.

Limietwedstrijden worden georganiseerd voor zwemmers en zwemsters uit de leeftijdsgroepen junioren, jeugd en senioren om te kunnen bewijzen dat zij aan de gestelde limiet voldoen voor deelname aan de Nationale Kampioenschap (NK) wedstrijden. Het wordt meestal georganiseerd door grote verenigingen die veel NK-kandidaten hebben. Andere verenigingen kunnen hun zwemmers/sters inschrijven voor deze wedstrijden.


Meerkampwedstrijden.

Meerkampwedstrijden worden georganiseerd door en voor een vaste groep verenigingen. De partners spreken onderling af hoeveel wedstrijden er worden gehouden; meestal organiseert elke partner één wedstrijd. Het wedstrijdprogramma wordt in overleg door de verenigingen bepaald. Hierdoor kan er rekening worden gehouden met de behoeften en ambities van de zwemmers binnen de groep van deelnemende verenigingen.


Beginnerwedstrijden.

Torpedo organiseert samen met de zwemverenigingen De Aalscholver uit Almere-Haven en IJsselmeer uit Huizen een 3-tal beginnerwedstrijden. Deze niet officiële wedstrijden zijn bedoeld voor beginnende zwemmers met en zonder startvergunning. Zwemmers krijgen voor beginnerwedstrijden een persoonlijke uitnodiging van de trainer. Voor deze wedstrijden doen we een beroep op de ouders van de kinderen voor het kunnen organiseren van de wedstrijd. Je moet dan denken aan het klokken, speakeren of assisteren van de zwemmers naar de startblokken.


Andere wedstrijden.

 

Veel verenigingen organiseren eens per seizoen een wedstrijd waarbij zij andere verenigingen uitnodigen voor deelname aan de wedstrijd. Sommigen houden een trofee-wedstrijd waarbij bekers en medailles te winnen zijn. Anderen organiseren een onderlimietwedstrijd om zwemmers die nog niet zo snel zwemmen ook een kans te geven op het winnen van een medaille.

Bij een zwemtoernooi worden wedstrijden gehouden op een paar aaneengesloten dagen (een heel weekend, of een lang weekend zoals bij het Pinkstertoernooi). En meestal wordt er een feest gehouden op een van de avonden.  Bij al deze wedstrijden worden het wedstrijdprogramma en de regels bepaald door de organiserende vereniging.  Het kan dus zijn dat op een wedstrijd de medailles worden uitgedeeld alleen voor de snelste drie per programmanummer, maar op een andere wedstrijd per programmanummer de medailles worden uitgedeeld voor elke leeftijdsgroep.